☉ Zeberio
Irinez zikin, irinez irri
Henry Forden kate-produkzioen teoria ezagutzen dutenek arin batean ohartuko dira Gezala auzo zeberioztarrean Javier Martínez Ortizek (Portugalete, 1966) eta Txufer Garay Millak (Lemoa, 1967) eskuartean daukaten Artesa izeneko okindegian antzeko zerbait gertatzen dela.
Henry Forden kate-produkzioen teoria ezagutzen dutenek arin batean ohartuko dira Gezala auzo zeberioztarrean Javier Martínez Ortizek (Portugalete, 1966) eta Txufer Garay Millak (Lemoa, 1967) eskuartean daukaten Artesa izeneko okindegian antzeko zerbait gertatzen dela. Neguko egun hotz eta euritsu batean elkar ezagutzeko parada izan dogu, Ermitabarriko Gezala auzoko labe txiki bezain berezian. Bertan topatu ditugu lagun biak, ogi molde eta erretiluen artean, geldirik egoteko asti barik, atzera eta aurrera, eskuz eta ehuneko ehunean osagarri naturalekin prestatzen duten ogien masak lantzen. Javik ontzi batetik zekale masa atera du, pisatu eta berehala molde batean sartu du. Txuferrek zerealak bota dizkio eta moldeak, banan-banan gurpildun erretilu batean sailkatu ditu, modu mekanikoan. Labe baten aurrean lan egiteko egun zoragarriak dira negukoak. Gezalan hotz handia dago eta hezetasuna hezurretan senti daiteke.

Kanpoan hotz, barruan bero. Gozo. Lantokia gurpildun erretiluz beteta dago, bandeja altuak, eta masa eta gailu guztien artean ogiak ikus daitezke, han eta hemen. Bulegoa ere badaukate, eta 600 gramoko ogi batek paper-zapalgailu funtzioa egiten ditu faktura batzuen gainean. Autentikoa. Irrati bat piztuta dago eta 90. hamarkadako abesti mitikoek garrasi egiten dute lantokiko paretetan. “Egun hauetan ondo baino hobeto gaude lanean”, azaldu digu Txuferrek begiak moldeetik kendu barik. “Uda aldean egiten duen beroa jasangaitza da, izerditan blai egiten dugu lan”. Lankide eta lagun bien harremana sanoa dela urrutitik nabari daiteke: elkarren artean zirikatzen, irribarretsu, eta lana benetan ondo egitea gustuko dutela bistan da.
Gaurko eguerdiko lana zekaleko 252 molde labean sartzea da. Horma nagusiko erlojua horrek zertarako balio duen ulertu dugu. Lanean ari dira, jo eta ke, baina oso gustura daude elkarrizketa horrela egiten, bideoan grabatzen ari gara eta mikrofonoak gerrian jarrita dituzte: “Gaurko labekada arrunta dugu: ogi integrala, zekalea, espelta…”, azaldu du Txuferrek: “Arratsaldez sartuko ditugu moldeak labean, eta biharko prest egongo dira bestelako espezialitateakaz batera”. Lagun bi hauen ekoizpena ez da nolanahikoa: labekada bakoitzean 250 ogi prestatzen dituzte, eta gaur bezalako egun arrunt batean 800 bat egin ditzakete. Horra hor arnasa hartzeko ez gelditzearen arrazoi nagusia. Astelehenak libre dituztela azaldu du Javik, baina hori ez da guztiz egia: “Egun horretan egurra prestatu eta mantentze-lanak egiten ditugu. Benetako lana martitzenean hasten da”. Martitzenean 08:30ean heltzen dira lantokira, arrastian labera sartuko dituzten masa horiek prestatzera. Arratsaldean labekada bi egiteko astia dute Javik eta Txuferrek, eta moldeak labean daudela, gaueko masak prestatzen dituzte.

Ongizatearen iraultza
Javigaz lanean hasi baino laupabost urte lehenago, Txuferrek ogiak prestatzen zituen astebururo, berarentzat egiten zituen soilik. Izan ere, astean zehar bestelako lanbide bat zuen: “Eraikuntza sektorean egiten nuen lan duela urte batzuk, baina sektoreak urtetik urtera okerrera egiten zuen. Bitartean, niretzat egiten nuen ogia, apurka-apurka, saltzen ere hasi nintzen eta ondo saltzen zela jabetu nintzen. Orduan, 2017ko maiatzean Javigaz elkartu eta proiektu berri honetan murgildu ginen, biok batera. Hasieran, proba bezala ekin genion. Gaur egun, ostera, lasai bizitzeko beste etekin ematen digu okingintzak”. Hasiera bateko apustua ogi konbentzionalaren aldekoa izan zela azaldu du Javik: “Betidanik egin nahi izan dugu ogi garbia, inolako gehigarri edo kontserbante barik”. Gaur egun egiten duten ogiaren osagarriek %100 ziurtagiri ekologikokoa dute, osasuntsuagoak, eta horrek merkatu berri bat zabaldu diela azaldu dute biek: ogi ekologikoarena. Garaiak aldatzen dira, baita herritarren lehentasunak ere. Gaur egun osasuntsu jatearen ohitura gero eta nabarmenagoa da. Horrek merkatu berri baten ateak zabaldu dizkio Artesari. Javi eta Txufer garai berrietara moldatzen jakin dute hasiera bateko ogi natural hori hobetuz eta koska bat gora igoz.
Hasiera batean baserriko ogia eta pamitxak egiten zituzten. Merkatu ekologikoan murgildu ahala, ostera, erosleen eskariek ogi osasuntsura jotzera bideratu zituen, bestelako osagaiak erabiltzen: integralak, zekaleak, espelta, baita glutenik gabeko ogia eta intolerantzi ezberdinak dituztenentzat produktuak ere. “Ekologikoak ez diren ogien osagaien jatorria zein den jakitea ez da ohikoa, ezta ogi horiek nola egiten diren jakitea ere”, dio Javik masa zati bat pisatzen duen bitartean, “gure ogiak ura, gatza eta irina dauka, besterik ez”.

Do It Yourself labea
Txuferrek ogia bere kabuz egiten zuen garaian labe propioa erabiltzen zuen. “Gaur egun erabiltzen dugun labea baino askoz txikiagoa zen, metro bikoa eta finkoa, baina negozioagaz hasteko aski genuen momentu hartan”, azaldu du Javik. Ogia jarraikortasunez ekoizten hasi ziren eta ateratako diru hori negozioan bertan inbertitzen hasi ziren. Lehen pausoa ogi-lantegia sortzea izan zen; bigarrena, labe handiago eta hobe bat. Handik eta hemendik informazioa bildu zuten labe handi bat egiteko. Markinako okin batek erabiltzen duen labearen erreferentzia hartu zuten eta lantokiko altxor nagusia den egungo labea eraiki zuten: alde batetik, kanpoaldean labea berotzeko adreiluzko egitura dago. Bertan egurra sartu eta sua pizten dute. Su horrek labea goitik berotzen du, labeko sabaia alde batetik bestera gurutzatuz eta kea tximinia batetik ateraz. “Barruko adreiluak zertxobait urtu egin dira erabileragatik, eta aldatu behar ditugu”, dio Txuferrek, bizikleta bati gurpila aldatu behar diogunean esaten dugun tonu lasai berean. Beste aldetik, ogi-lantokiaren barrualdean labearen atea dugu. Kisketa kendu, ireki eta gerturatzean, suaren eraginez lortutako 250 graduek aurpegia gogor astintzen dute, betileak erre dizkigun sentsazioagaz.
“Eta labe arrunta balitz, bada hau litzateke guztia”, diote okinek. Baina ez, ez da labe arrunt bat. Izan ere, moldeak jartzen diren azalerak etengabe birak ematen ditu, tornua baten gisa. Azalera horrek birak ematean masak erretzea saihesten du, beroa molde guztietan eta modu erregularrean sakabanatuz. Baina nola ematen ditu birak plataforma horrek? Labeko atearen azpian beste ate bat ikus daiteke, eta zabaltzean motor bat dago bertan. Botoia sakatzean martxan jartzen da eta 4×4 baten atzeko ardatz bat biraka jartzen du bizikleta baten pinoiak, platera eta kate sistema erabiliz. Asmatzaile zoro pare bat asmakizuna dela dirudi, eta hala da. Harrigarria.
Txuferrek azaldu digu bira automatiko horiek nolabait eten daitezkeela, plataforma hori modu manualean erabiltzeko: “Egun batean gurpildun aulki bat topatu genuen eta gurpil biak kendu genizkion. Labearen sistemari horietako bat jarri eta bestea ordezko pieza bezala gorde genuen”, azaldu du irribarretsu. Plataforma bitxia, praktikoa eta bakarra da, gainera eskuz egindakoa: “Jaso dugun laguntza bakarra errementari eta elektrikari batena izan dira”. Horregatik diote dirurik ez dutela inbertitu behar izan bertan, zuzenean ateratako etekinek eskuz egindako obra itzel horren gastu horietarako erabili dituztelako.

Bezero fidelak
Masak mahaia kolpatzen duenean irinak salto egiten du, eta ogi gordinaren usainak lantokia estaltzen du momentu batez. “Bezero oso fidelak ditugu, negozioa martxan jarri aurreko garaikoak dira, nik neuk ogia egiten nuenekoa”, azaldu du Txuferrek. “Okintza ekologikora salto egin genuenean hainbat denda ekologikotara eramaten hasi ginen, eta erosle horiek ere benetan fidelak dira: astero erosketa egiten dute eta produktua euren gustukoa izaten bada, jarraikortasunez erosten hasten dira. Gainera, aste batean ogirik ez badago telefonoz deitzen digute, ogirik ez dagoela esanez”. Artesa okindegiaren ogiaren salmenta Bizkaira mugatu dute momentuz, baina Javik azpimarratu du hasiera batean inguruko herrietan egiten zutela soilik: “Ugaon, Arrigorriagan, Basaurin, Bilbon… Egia esateko Bilboko hainbat dendatan eros daiteke geure ogia. Leku horiez gainera, ezkerraldean zein eskumaldean herri batzuetan banaketa egiten dugu: Santurtzi, Portugalete, Algorta…”. Interneten bidezko salmentaz galdetzean, ezustekoan harrapatzen ditugula dirudi, baina “Internet aukera bat da. Dena den, kontuan izan beharrekoa da ekoizten dugun ogi kopuru guztia neurtuta dagoela, eta den-dena saldu egiten dugula. Ez dugu labekada gehiago egiteko denborarik, beraz, momentuz online salmenta alde batean utzi dugu”, dio Javik. Dendetaz gain, azoketan hartzen dute parte Artesakoek, Zeberiokoa barne: “Asteko lau egunetan zehar jo eta su lan egiten dugu Gezalan, eta hiru asterik behin Bilboko Arenaleko merkatura joan ohi gara. Horrek esan nahi du aste horretako barikuan eta zapatuan be lan egiten dugula”, dio Txuferrek: “Gainontzeko azokei dagokienez, Zeberiokoan eta Ugaokoan egon ohi gara, baina ez daukagu gehiagotan egoteko astirik!”.

Lerro guzti hauen emaitza da antzina egiten zen bezalako ogia, eta okinek ekoizpen prozesu osoaren kontrola dute. Negozio honetan berrogeita hamar urterekin hasi ziren aurreko lanak alde batera utzi ostean. “Martxan hasi ginenean, ikastaroren bat edo beste ere egin genuen, baina gure ustez probak egitean dago arrakasta”, azaldu du Javik bigarren labekadako masak Txuferri airean botatzen dizkion bitartean. “Erosleak asko eskertzen du gure lana eta hori benetan zoragarria da. Ogia dastatu eta denbora gutxira telefonoz deitzen digute nolakoa izan den kontatzeko”, dio Txuferrek moldeak banan-banan erretiluetan tentu handiz baina seguru jartzen dituen bitartean.

Etorkizunari begira, gauzak dauden bezala mantentzea da ekintzaile bien nahia: “Negozioa handitzeak arazoak izan ditzake eta gure asmoa kalitatea eta bezeroak mantentzea da”, dira Javiren berbak. Hala ere, pertsona bat kontratatu dute banaketa egiteko, eta estu eta larri ez ibiltzeko. Azken moldeak labean ahokatu ditu Txuferrek egurrezko pala luze bategaz , Javik moldeak banan-banan ematen dizkion bitartean: “252, guztira. Primeran!”, diote hormako erlojuari begira: “Orain atsedena hartuko dugu, lantokia hurrengo labekadarako garbitzen dugun bitartean”.

☉ Zeberio
Gaztainerrea, ibilbide magikoa eta lamien dantza egingo dute Zeberioko Gau Beltzan
Zeberioko plazan antolatu dute, urtero lez, Gau Beltza, 18:00etatik aurrera

Gutxi falta da Gau Beltza edo Arimen Gaurako eta Zeberion programa interesgarria prestatu dute Txubelasu Guraso Elkarteko kideek herritar guztientzat, herriko plazan.
Gaztainerrea, ibilbide magikoa – Sanduli Manduli, Lamien dantza… eta musika, jatekoa eta edatekoa izango dute bertara gerturatuko direnek.
Egitaraua | Zeberioko Gau Beltza 2025
Urriak 31, barikua
18:00 Gaztainerrea
18:30 Ibilbide magikoa – Sanduli Manduli
20:00 Lamien Dantza
☉ Zeberio
Asier Jul Alaiz: «Zoritxarrez, gure eskualdean ez da MTB lasterketarik egiten gaur egun»
Zeberiokoak, lasterketetan parte hartzeaz gain, Youtubeko ‘AJBiker’ izeneko kanalean partekatzen ditu mendian eta errepidean bizitako abentura eta desbentura guztiak

Bizikletatik jaitsi barik, Asier Jul Alaiz (Zeberio, 1997) txirrindulariarekin elkartu gara Ermitabarriko basoetan barrena. Errepideak, basoak, mendiak, ibaiak… edozein leku da aproposa kilometroak egitea maite duen zeberioztarrarentzat. Makina bat lasterketatan hartu du parte Asierrek eta horren inguruan aritu gara bereagaz.
Txirrindularia eta abenturazalea. Horrela definituko zenuke zeure burua edo ba al dago bestelako deskribapenik? Bai, horrela deskribatuko nuke oraingoz. Mendian bi gurpilen artean gozatzen dudan arren beste abentura batzuekin ere gozatu egiten dut: alpinismoa, trail, etab.
Nolako uda igaro duzu, Asier? Nondik ibili zara azken boladan? Ba, aurretik egin dugun deskribapenaren islada izan da nire uda. Uztaila furgonetan pasatu nuen nire bikotearekin, Frantziatik, Italiatik, Suitzatik eta Alemaniatik. Bertan, bizikletarekin portu mitikoak igo, mendi txango politak eta beste hainbat abentura eta esperientzia bizi izan ditugu. Alemaniako garagardoak barne. Ondoren bidaia amaituta, abuztuan lasterketetara bueltatu nintzen, Burgosen mendi duatloi bat egin nuen, Amurrion eta Laudion errepideko elite lasterketa, Friasen BTT txapelketa, etab. Aspertzeko tarterik ez dut izan!
Galdakaoko Santa Kurtza saria izan da azken bizikleta proba. Nolako esperientzia izan da? Nahiz eta errepideko bizikleta ez izan nire indargune edo diziplina, etxean lasterketa izanda eta Zeberiotik pasatzen zela aprobetxatuz parte hartzea erabaki nuen. Prestaketak ez dauka zerikusirik mendi lasterketekin, mendian %100 zoaz denbora luzean erresistentzia aerobikoa landuz. Errepidean azken batean pelotoian zoaz, lasai eta bat batean erasoak, esprintak eta ihesaldiak ematen dira. Ondorioz, ohituta nagoena baino serie laburragoak eta potentzia oso altuak landu behar dira edozein egoeretarako prest egoteko. Hasiera batean urduri negoen, baina denbora igarota ikusi nuen egun ona nuela. Azken aldapan, ordea, indar gehiegi txorakerietan xahutu ondoren lehen taldearen burua galdu eta helmugara irabazletik 50 segundora heldu nintzen, gutxi gorabehera.

Zein izan ohi da txapelketa berri bat prestatu behar duzunean egiten duzun prestaketa? Lehenik eta behin modalitatea kontuan izanda, distantzia, desnibela eta ibilbidea ondo aztertu behar dugu, eta behin hori prest daukagula planifikazioa hasten da. Nire aste arrunt bat horrelakoa da: Astelehenak atseden, asteartean serie laburrak (20, 15, 10 segundotakoak) asteazkenetan entrenamendu luzea (bizpahiru ordu), ondoren ostegunetan serie gehiago egiten ditut (hauek luzeagoak izaten dira minutu bat eta hiru tartekoak), ostiraletan atseden aktiboa (ordu eta erdi astiro) eta zapatuetan (domekan lasterketa badaukat) aktibazioa egiten dut (gorputza prestatzea lasterketarako). Lasterketarik ez dudanean erresistenzia lantzen dut hiru, lau edo bost orduko entrenamendu saioetan.
Nola hasi zinen bizikletaren munduan? Txikitan bizikletan anitz ibiltzen nintzen aitarekin (horiek bai gehiegikeriak). Nerabezaroan beste kirol batzuk praktikatu nituen (errugbia, trail runninga…) eta bizikleta alde batera utzi nuen. Tamalez, belauneko min batzuen ondorioz korrika egiteri utzi eta bizikletan ibiltzen hasi nintzen berriro. Azkenean, neukan maila ikusirik txapelketetan parte hartzen hasi nintzen, eta begira 5 urte ondoren hemen jarraitzen dut gozatzen, lehen egunean bezalaxe.

Mendi bizikleta da zure espezialitatea, baina duela urte bi errepideko txirrindularitzarekin ere hasi zinen. Hasiera batean mendi bizikleta bakarrik egiten nuen, baina hobetzeko asmotan Gravel bizikleta bat erostea erabaki nuen zeukan polibalientziagaitik (gurpilak aldatuta errepideko bizikleta baten antzekoa da) eta horrela Gravel munduan ere sartu nintzen. Hasieran esan dudan moduan abenturak gustatzen zaizkit eta Gravela abenturak bizitzeko primerako baliabidea da edozein terrenotik sartu zaitezke eta.
Errepideko txirrindularitzari dagokionez, oso desberdina da errepideko disziplina, pelotoian 50 edo 60km orduko joatea hasieran bertigoa ematen du. Gainera, Amurrio eta Laudioko lasterketetan profesionaletara helduko den jendearekin borrokan zaude eta Caja rural edo beste talde handiekin lehian ibiltzeak bere tokian jartzen zaitu. Maila handia dago eta pelotoitik apurtxo bat aldentzen bazara akabatuta zaude.

Baina txirrindularitza ez da bizikletako pedalei eragitea soilik; zure kasuan proba fisikoak ere egiten dituzu. Zergatik eta zertarako? Gaur egun bizikleta gainean egiten dugunaren zati handi bat neurgarria da, eta hor sartzen dira testak. Nik potentziaren bidez lan egiten dut eta Trainnning Performancen FTP, Laktato eta beste hainbat testen bitartez nire entrenamendu zonaldeak ezagutu ditut. Zonaldeen gaia nahiko konplexua da azaltzen, baina laburtuz 7 potentzia zonalde daude (errekuperazio, erresistentzia, tenpoa, unbrala, vo2 gorena, anaerobikoa eta neuromuskularra) eta frogen bitartez zonalde bakoitzari baloreak egozten dizkiogu (batioak). Ondoren, zonalde bakoitzean gure indargune eta ahuleziak ikusten ditugu eta ondorioz hauetan lan egiteko eta hobekuntza lantzeko zein batiotan lan egin behar dugun ezagutzen dugu.
Ba al duzu bizikletan ibiltzeko leku kuttunik Hego Uribe eskualdean edo inguruetan? Niretzako leku kutunenak Sarasola, Mandoia eta Zollo direla esango nuke. Badakizu zer dagoen goian, baina igotzen zaren bakoitzean ingurunea gozatzea ederra da.
Nora eramango zenuke zure kirola praktikatzen duen pertsonaren bat entrenamendu saio bat egitera Hego Uribetik? Argi eta garbi, Mandoiako aldapa gogorretara edo Galdakao eta Etxebarri gainean (Vivero) dauden jaitsiera zirraragarrietara. Posible bada, guztia egun berdinean egingo genuke, noski (barreak).

Gure eskualdeko lasterketei dagokionez, zeintzutan ibili zara eta horietako zein da berezia zuretzat? Berezienetarikoa Tierra Estella Epic dela esango nuke, 90km eta 3.000m +eko proba oso teknikoa da. Honek, fisikoki eta mentalki izugarri zigortzen zaitu, baina, behin helmugara heltzen zarenean sentitzen duzun poztasun eta gogobetetasuna deskriba ezina da. Tamalez, gure eskualdean ez da BTT edo MTB frogarik egiten gaur egunean, lehen Zeberion Zeberioxtrem egiten zen, eta inguruan beste froga batzuk, baina mendien jabegoen trabak eta erakundeen zailtasunak inguruko frogak desagertzea ekarri du.
Ikusi dugu ere lan handia egiten duzula mendian edo errepidean bizitako esperientziak sareratzeko. 2013an zabaldu zenuen Youtube kanala eta gaur egun 138 bideo dituzu 1.310 harpidedunekin eta 228.522 ikustaldirekin. Zein da helburua? Hasiera baten AJbiker kanala niretzako eta lagunentzako zabaldu nuen, lasterketak grabatu eta oroitzapen modura. Denborarekin, gero eta jende gehiago ikusten hasi zen bideoak eta azkenean Youtuber edo bilakatu nintzen (naiz eta deskribapen hori ez gustatu). Like eta harpidetu zaitez! (barreak).

Gainera, Ugaoko El Jaro kiroldegian monitore lez ari zara lanean. Zer eskaintzen duzu bertan? Laster 10 urte egingo ditut bertan lanean, jeste asko ezagutu dut, baita lagunak egin ere, esango nuke hori lan honen politena dela. Jarraituz, edozer gauza egiten gustatzen zaidanez jarduera anitz ematen ditut Ugaoko polikiroldegian, Gimnasio begirale, Espinning klaseak, Kardioboxing, multikirolak, igeriketa ikastaroak, etab.
Denboraldi berriari begira, nolako erronkak dituzu aurretik, Asier? Aurten denboraldi desberdina izango da, lasterketa gutxiago baina prestakuntza hobeagoarekin. Aurtengo erronka esango nuke Igualadako Volcatt lasterketa izango dela, bertan Jon Lopez Bediarrarekin bikote mailan lehiatuko naiz, espero ondo ateratzea eta garaipenarekin itzultzea.
☉ Zeberio
Datorren urteko egutegia osatzeko argazki lehiaketa martxan ipini dute Zeberion
Argazkiak bidaltzeko azken eguna urriaren 31 izango da eta sari bakarra egongo da: pertsona birentzako bazkari edo afaria, Zeberio

Zeberioko Udala 2026ko egutegia osatzen ari da eta herritarren argazkiak behar ditu, edukiak ilustratzeko.
Horretarako, Zeberioko argazkiak bilatzen ditu Udalak: bertako natura, eguraldia, pertsonak, baserriak, animaliak, lanak, inguruak… “Argazkiak horizontalak izan beharko dira, baina ez panoramikoak”, argitu dute udal ordezkariek. Herri galdeketaren bidez erabakiko dira egutegiko argazkiak, baita irabazlea ere.
Argazkiak bidaltzeko azken eguna urriaren 31 izango da eta sari bakarra egongo da: pertsona birentzako bazkari edo afaria, Zeberion.
Parte hartzeko Udalak argitaratutako kartelean ageri den QR kodea eskaneatuz edo esteka honetan topa daitekeen inprimakia betez egin daiteke.
☉ Zeberio
Kortabaso eta haustarrien inguruko hitzaldia eta ibilbidea antolatu du Zeberioko Austarri Kultur Elkarteak
Urriaren 16an ‘Haustarriak eta kortabasoak’ izeneko hitzaldia eskainiko du Kepa Perez Urraza Austarriko kideak eta 18an Kortabaso eta haustarrietatik erakusketa-ibilbidea prestatu dute

Austarri-Korta Kultur Elkartearen 25. urteurrenaren testuinguruan hainbat jarduera antolatu dituzte, duela aste batzuk GEURIAn iragarri lez.
Horien artean, urriaren 16an ‘Haustarriak eta kortabasoak’ izeneko hitzaldia eskainiko du Kepa Perez Urraza Austarriko kideak Zubialdeko ermita zahar aretoan (Hogarrean), 19:00etan. Zeberioztarraren erakusketan power point bat proiektatuko dute eta bertan Ganekogorta-Gorbeia inguruko 200 kortabasoen inguruan arituko dira.
Bestalde, urriaren 18an, zapatua, Kortabaso eta haustarrietatik erakusketa-ibilbidea prestatu dute datorren 09:00etatik 14:00ak arte. Hitzordua Ermitabarriko frontoia izango da. Bertan erakusketa egin eta ibilbideari hasiera emango diote Zeberioko elkarteko kideek.
Jarduera hauek Austarri Mendi Taldea eta Zeberioko Udalaren laguntzaz antolatu du Austarri Kultur Taldeak.
☉ Zeberio
‘Dantza Plaza’ ekimenak zeberioztarrak ipini gura ditu dantzan, ostiralero
Austarri Kultur Elkartearen helburua, bariku guztietan herritarrak herriko plazara dantzan egitera ateratzea da

Austarri Kultur Elkarteak ‘Dantza Plaza’ ekimena ipini du martxan, Zeberioko Udalaren laguntzarekin.
Helburua, bariku guztietan herritarrak herriko plazara dantzan egitera ateratzea da. Hori dela eta, 18:30etik 19:30era ipini dute hitzordua bertan.
“Etorri eta parte hartu!” animatu dituzte herritarrak kultur elkartetik.









